Seura

SEURAMME VIETTI 50v JUHLAVUOTTAAN 2018.

Ylä-Hämeen Taiteilijaseura ry on toiminut aktiivisesti Pirkanmaan (ent. Hämeen lääni) pohjoisosissa jo 50 vuotta järjestäen näyttelyitä, retkiä ja muuta taiteen ohjausta toimialueellaan. Seuran tarkoituksena on koota toiminta-alueensa taiteilijat ja taiteen suosijoiksi tunnetut/haluavat henkilöt yhteistoimintaan taiteilijoiden työn tukemiseksi ja toiminta-alueensa taideharrastuksen eteenpäin viemiseksi.

Alkusysäyksen taiteilijaseuran perustamiselle antoi Hilkka Laurilan, Lauri Markkulan ja Veikko Mäkeläisen vuonna 1964 perustama Oriveden taidekerho. Oriveden taidekerhon näyttelytoiminnan laajetessa alkoivat taidekerhon jäsenet suunnitella taiteilijaseuran perustamista Orivedelle jo loppuvuodesta 1967. Monien kokouksien jälkeen taidekerhon jäsenet ryhtyivät tuumasta toimeen ja kutsuivat lähiseudun taiteilijat koolle. Seuraa perustamassa oli myös sarjakuvataiteilija ja nykyinen kunniajäsenemme Tarmo Koivisto. Oriveden ravintola Kievarissa kokoontui 10.11.1968 yli kaksikymmentä taiteilijaa pohjoisen Pirkanmaan alueelta perustamaan taiteilijaseuraa, joka sai nimekseen Ylä-Hämeen Taiteilijaseura ja kotipaikakseen Oriveden.

Miten pääset jäseneksi seuraan?

Yhdistyksen taiteilijajäseneksi haluavan on toimitettava 3-5 teosta yhdistykselle jäsenvalintaa varten. Jäsenvalinta tapahtuu yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa (syys- ja kevätkokous). Taiteilijajäsen tulee valituksi jos 2/3 paikalla olevista seuran jäsenistä häntä kannattaa. Vain seuran hyväksytyt taiteilijajäsenet voivat osallistua seuran yhteisnäyttelyihin. Yhdistyksen hallitus voi valita myös kannattajajäseniä, jotka pääsevät mukaan seuran muihin tapahtumiin. Ottakaapa siis yhteyttä! Jäsenmaksu on tällä hetkellä 15€/vuosi.

Jäsenhakemuslomake tulostettavaksi (pdf)
Jäsenrekisterin tietoturvatiedote jäsenille tiedoksi (pdf).
Huom: Tiedotetta ei ole tarkoitettu muiden seurojen käyttöön luvatta (kuten on tapahtunut).